Permanentní makeup v létě?

Permanentní makeup je skvělý způsob, jak zůstat upravená i v létě u vody. Nicméně, péče o čerstvě tetovaný PM je v létě obzvláště důležitá, protože teplé počasí, sluneční záření a zvýšené pocení mohou ovlivnit proces hojení a výsledný vzhled. Zde jsou hlavní rizika:

1. První dny je nutné se vyhýbat slunci (obočí cca 10 dní, rty, cca 6 dní, oční linky cca 7 dní) Pokud musíte být s čerstvým tetováním na slunci, zakryjte si oblast kšiltovkou, slunečími brýlemi, kloboukem....Nebo se snažte držet ve stínu.

2. Pokud budete čerstvě tetovanou oblast vystavovat sluníčku, může se vám tetované místo spálit, v tetovaném místě se vytváří nová kůže, pro představu to vždy přirovnávám k tomu, jako by jste se spálili na sluníčku, oloupali by jste se a tu novou kůži znovu spálili, hrozí zjizvení, puchýřky a vznik pigmentových skvrn. Chcete chodit s pigmentovými skvnami kolem obočí, nebo rtů? 

3. Poté co se vám oloupou šupinky je nutné začít natírat místo permanentního makeupu krémem s vysokým SPF, ideálně 50+ SPF je vhodné používat i u starého permanentního makeupu. Co udělá barevný předmět, když bude dlouho na sluníčku? Například plastový květináč v okně, na které svítí slunce...vybledne....to stejné udělá i permanentní makeup na sluníčku, Sluníčko permanentní makeup rychleji vyšisuje. 

4. Snažte se vyhnout nadměrnému pocení. Vysoká fyzická aktivita způsobuje pocení, což může negativně ovlivnit hojení PMU. Snažte se omezit intenzivní cvičení a další aktivity, které způsobují zvýšené pocení, alespoň po dobu prvních 7-10 dnů.

5. Vyhněte se sauně a koupání, at vám permanentní makeup nezmokvá! Pokud zmokvá, nemusí chytnout!

Dodržováním těchto tipů zajistíte, že váš permanentní makeup bude vypadat co nejlépe a vydrží dlouho. Pamatujte, že správná péče je klíčem k dokonalému výsledku.